• Home
 • Global Directory
 • Contact
 • Official S&P Youtube channel
 • Official S&P Flickr Photostream
 • Delen:
 • Enthousiast over luchtbehandelingskasten van S&P
  Projectleider Will Greveling vertelt

  In Beilen kreeg een voormalig Groene Kruis-gebouw onlangs een andere bestemming: het pand doet sinds kort dienst als kerkontmoetingsgebouw en beschikt over verschillende ruimtes en functies. Projectleider Will Greveling, projectleider bij Nijmeijer Koeltechniek uit Hoogeveen vertelt waarom de keuze voor S&P in de praktijk goed bevallen is.

  Vraag-gestuurd

  De installateur, Nijmeijer Koeltechniek uit Hoogeveen, koos voor het plaatsen van twee luchtbehandelingskasten van S&P. "De hoeveelheid benodigde frisse lucht varieert per ruimte, maar ook per moment", vertelt Will Greveling. "Daarom hebben we gekozen voor een vraag-gestuurd systeem. In dit geval twee warmteterugwinningsunits: de warmte uit de afgezogen lucht wordt uitgewisseld met verse lucht van buiten door middel van een warmtewiel, die tot wel 88% besparing opleveren."

  Simpel

  "Verspreid door het luchtkanalensysteem zitten VAV-kleppen, die de hoeveelheid doorgelaten lucht bepalen. In iedere ruimte van het gebouw is een CO2-sensor geplaatst, die continu de CO2-waarden meten. Als het CO2-gehalte te hoog wordt, laten de kleppen extra lucht door, zodat de mensen in de verschillende ruimtes altijd over voldoende frisse lucht beschikken. Het is een slim systeem, dat alleen vermogen gebruikt wanneer het nodig is. Een voordeel voor ons als installateur is de simpele menu-structuur van de luchtbehandelingskasten. Het is echt plug&play. Voor de klant levert het systeem ook nog eens een lagere energierekening op."

  Enthousiast

  "Vanzelfsprekend zijn we niet over één nacht ijs gegaan en hebben we verschillende aanbieders met elkaar vergeleken. De goede rendementen van het S&P-systeem -voor onze klant een belangrijk punt- en een zeer duidelijke offerte waarin alle specificaties in één overzicht stonden, gaven de doorslag. Na afloop kan ik constateren dat zowel wij als de klant zeer tevreden zijn met het eindresultaat: de prijs-kwaliteitverhouding is gewoon erg goed. De inbedrijfstelling verliep soepel, binnen een half uur was het systeem operationeel. Dat proces kon zelfs telefonisch plaats vinden, omdat het allemaal logisch en eenvoudig functioneert. Daarbij hebben wij gemerkt dat de mensen van Soler & Palau weten waar ze het over hebben. Deze eerste grotere klus bij Soler & Palau is ons prima bevallen."

  Meer informatie

  Meer weten over de slimme luchtbehandelingskasten? Klik hier.