• Home
 • Global Directory
 • Contact
 • Official S&P Youtube channel
 • Official S&P Flickr Photostream
 • Delen:
 • WTW-units voor Makro Amsterdam
  'Onze ervaring is dat ze bij Soler & Palau echt met je meedenken'

  Bij de Amsterdamse vestiging van Makro zijn de kantoorruimtes en de kantine onlangs flink verbouwd. Ook de technische installaties werden bij die gelegenheid vernieuwd. Soler & Palau leverde twee warmteterugwinningsunits (WTW) om het kantoorgedeelte van de zelfbedieningsgroothandel van de juiste ventilatie te voorzien.
  Makro_Amsterdam-01
   

  Prettig binnenklimaat met WTW

  WKZ Installatietechniek - ervaren in onder andere koeltechniek, klimaatbeheersing, luchtbehandeling en gebouwbeheersystemen - bracht in opdracht van de aannemer diverse nieuwe installaties aan bij de Makro-vestiging. Waaronder een hoogwaardig ventilatiesysteem in de bedrijfskantine. Hendrik Welleweerd is calculator en tekenaar bij WKZ, dat gevestigd is in Apeldoorn maar daarnaast over een Amsterdamse vestiging beschikt. “Wij hebben voor dit project in Amsterdam de installatie van de ventilatiesystemen op ons genomen,” vertelt Hendrik. “Ik heb zelf het technisch ontwerp uitgevoerd en de calculatie gedaan. Uiteraard op basis van de wensen van de opdrachtgever. De vestiging in Amsterdam beschikt naast de winkel over een kantoorruimte én een ruime kantine. Voor deze ruimtes moest een ventilatie-oplossing op maat komen, zodat medewerkers van de Makro in een prettig binnenklimaat verblijven.”

  Altijd de juiste keuze

  Als totaalinstallateur hebben we vanzelfsprekend de keuze uit verschillende leveranciers. Ons uitgangspunt bij die keuze is dat we een oplossing voor de klant willen bieden, niet zozeer een merk verkopen. De producten en diensten van leveranciers moeten passen in die oplossing, niet andersom. Vaak heeft de klant specifieke wensen, bijvoorbeeld qua prijs en technische vereisten. Voor deze Makro-vestiging kwamen we daardoor uit bij Soler & Palau, een professionele partij in luchtbehandelingssystemen. Hun ventilatie-oplossing past het beste bij de situatie en de wensen van de klant. We werken vaker met Soler & Palau, want hun installaties zijn beschikbaar in vele uitvoeringsopties. Dan is er meestal wel een optie die past. Hun systemen zijn kwalitatief goed en de prijs is concurrerend. Daar komt bij dat WKZ veel waarde hecht aan duurzaamheid en energiebesparing. De toegepaste WTW-units van Soler & Palau behalen een rendement van 91 procent, dus dat maakte het extra aantrekkelijk om met hen in zee te gaan.”

  CADB plug & play

  Bij de Makro in Amsterdam werd gekozen voor twee hoog rendement WTW-units uit de CADB-serie van Soler & Palau. De WTW-units van Soler & Palau zijn standaard ‘plug & play’ uitgevoerd. Nadat de units geplaatst zijn, is het nog slechts een kwestie van de voeding aansluiten en inbedrijfstellen. Hendrik: “Desondanks doen we de inbedrijfstelling vaak samen met onze leveranciers, dus in dit geval ook. Eigenlijk is assistentie door de leverancier bij deze WTW-units niet nodig, maar we doen het toch. Als een extra zekerheid voor onze klant.

  Meer dan antwoorden

  WKZ heeft goede ervaringen met de dienstverlening van Soler & Palau. Hendrik: “Hun ventilatie-oplossingen zijn hoogwaardig en de prijzen zijn zeker concurrerend. Daar komt bij dat de ondersteuning is zoals wij vinden dat deze hoort te zijn. Ze hebben bovendien een vlotte binnendienst, die je snel kan helpen aan een juiste prijsopgave. Daarbij is het niet alleen een kwestie van ‘u vraagt, wij draaien’. Onze ervaring is dat ze bij Soler & Palau echt met je meedenken of het beter - en zelfs goedkoper - kan. Dit project bij de Makro is daar een voorbeeld van: we vroegen om een prijsopgave voor een WTW-unit met een warmtewiel. De prijzen kregen we snel, maar die werden gevolgd door advies voor een unit met een tegenstroomwisselaar als simpeler oplossing - dus goedkoper - en ook nog eens met een hoger rendement. Kijk, zo hoort het!”